Onsdag

Hejhopp!

Tråkigt väder det är ute idag. Men igår var det desto mysigare :)
Vi var ute och rustade hönsgården. Så nu är det bara hönsen som fattas.



Annars händer här inte så mycket. Jag har ont i huvudet för det mesta så nu har jag ringt till sjukgymnasten och fått en tid nästa vecka. Känns ju inte riktigt som att det skulle hjälpa när man har ont i huvudet men så här kan jag inte ha det. Inatt sov jag inget typ så Martin stannade hemma i morse för att ta hand om Vincent så att jag kunde få sova lite. Han är snäll han. Nu väntar besök från pappsen som ska komma hit en sväng.

Martin lät V prova mammas mössa igår.




En trevlig helg med massor av kärlek!

Helgen började redan på torsdag eftermiddag för oss eftersom Martin var ledig från skolan på fredagen. Fredagen var lugn. Jag var jättetrött och vilade mest och Martin såg till att huset blev städat och så. Vi lagade klyftisar med lövbiff på kvällen och jag gjorde egen bea-sås för första gången. Måste säga att jag inte blev så imponerad av smaken. Det var lite mycket vinägersmak för min del. Men nästa gång ska jag ta lite mindre än vad det står i receptet så blir det kanske bra :) Efter det kom Danne, Albin och Robin och vi åt marängtårta eftersom Danne har fyllt år. Mumsigt! Jag gick och la mig sen och de spelade lite spel.

Lördagen började ganska tidigt med att vi begav oss in till stan för att gå på loppisar. Där hittade vi bl.a. en matta och lite skålar och soffkuddar. Mycket bra att ha :) Efter det väntade en god middag hemma hos min kära far. Kvällen avslutades med mys hemma i soffan framför Ronja. Och eftersom det var earth hour asläckte vi ner här hemma och tände stearinljus och tog oss ett varmt bad medans Vincent låg och sussade i vagnen. Väldigt mysig dag!

Idag begav vi oss hem till kära faster Kiki och åt löksoppa och pratade trädgård. Det ledde till att vi på hemvägen åkte förbi blomsterlandet och köpte med oss lite jord och frön som vi ska så. Det är underbart att ha en egen trädgård att pyssla i. Men man skulle vilja ha mycket mer pengar så man kan plantera mycket mer. Men det kommer väl med tiden.

En annan härlig sak som hände idag var att Vincent förstod hur han ska bära sig åt för att rulla från rygg till mage och tillbaka. Det har liksom bara råkat hända förut men nu gjorde han det flera gånger om och verkade väldigt nöjd med sig själv. Ända tills han kom på att det vore roligt att kunna krypa också och bara låg och bökade på sin filt. Då blev han arg och ledsen istället och glömde hur roligt det var att kunna vända på sig.

Nu har Vincent badat och ska sova i vagnen. Efter det blir det räkmackor och kanske ska vi se klart på Ronja också. Jag är fylld av någon mysig känsla och ser ljust på framtiden. Är så glad över att ha en så fin familj. Både min egna lilla familj här hemma men också min kära far och bror :)






våfflor

Ja här sitter man framför nya datorn. Så skönt att ha en laptop som ingen kan ta tillbaka när som. Har haft andras tidigare :) Idag är det våffeldagen och vi har ätit våfflor! Konstigt va?

Dagens mysbild !


En vanlig dag

Vi hade en jättetrevlig helg hos Hanna :) Det är roligt att se hur stor lilla Felicia börjar bli. Just nu är hennes mest använda ord "varför". Det finns liksom inget man inte kan fråga varför efter. Ex. "Nu är maten klar", "Varför?" Vad ska man svara på det liksom? Haha "jo för att den är det" är kanske inte nå vidare bra svar.

Annars så händer här inte mycket. Martin har hemtenta denna vecka och jag och Vincent bara myser, leker, skrattar och gråter. Det har infunnit sig något sorts lugn i mig angående Vincent. Jag börjar se bättre vad han vill och magen spökar inte lika mycket som förut. Det är verkligen toppen! Idag har han sovit typ hela dagen. Sjukt! Haha. Men när han är vaken så är han väldigt aktiv och leker så fint med sina leksaker. Han blir lite frustrerad ibland när det inte riktigt blir som han vill och då blir han lite högljudd.

Nu längtar jag som tusan efter vår och sommar. Bara att kunna sitta ute på en filt liksom :) Det kommer bli supermysigt. Jag har sökt lite universitetskurser som är under sommaren. Alla är på distans och kurser jag tror att jag kommer ha nytta av i framtida arbeten. Jag hoppas jag kommer in på någon.

Snart kommer Daniela hit och ska sova här inatt :D Det kommer bli mys! Har en plåt med moccarutor i kylen som spökar också. Måste frysa ner dem innan jag inser att jag ätit upp allt. Hoppas ni mår bra kära läsare :)

hejdå

Nu bär det av mot Hanna. Eller inte precis nu men om några timmar. Hoppas ni får en trevlig helg :)

PUSS!

Mitt i veckan.

Gud vad mysigt med sol :) 13 grader är det mot vårat hus.

Natten var mindre god. Blev inte många timmars sömn. Men det gör inte så mycket när man väl kommit upp. Det svåra är när man ska upp. Det är typ det värsta jag vet. Haha. När jag väntade Vincent så var jag morgonpigg i några månader. Men det gick väl över i samma sekund som han föddes.

Snart bär det av till farbror doktorn som ska utvärdera och komma på anledningen till min huvudvärk. "Äter du som du ska?", "Dricker du som du ska?", "Sover du som du ska?"
Ja, ja och nej. Hur ska man kunna sova som man ska när man har en liten bebis hemma?

Pappa är påväg hit nu och Martin är nog hemkommen vilken sekund som helst. Vi ska göra paj tror jag. Mumma. Imorgon ska jag äntligen få ta mig en liten tripp på stan och köpa lite kläder. Nervöst att vara ifrån Vincent mer än en kvart! :) Efter det så tar vi vårt pick och pack och besöker min kära syster Hanna. Niklas och Viktoria packar vi med också.

Nu kom både pappsen och älsklingen så nu ska jag avsluta mitt inlägg.

Pusshej! Ha en underbar dag!



Myspysdag

Gud vad det är mysigt att vara mamma ibland. Inatt var det som vanligt. Vincent vaknar och äter och så sen ligger han och vrider och sparkar en hel del och måste snutta på ett finger. Sen så var han jätteledsen vid kvart över sex så Martin gick upp med honom då. (Ja jag har världens ängel till sambo) Det som gjorde att denna dag började så bra var att Vincent somnade om igen efter att Martin hade åkt. Han fick äta lite först bara. Sen sov han till klockan tio. Eller vid tio sa han att nu var det dags att gå upp :) Under dagen nu har han varit en ängel. Lekt, myst, ätit och sovit en hel del. Han ahr ju varit gnällig senaste dagarna. Men idag har han varit alldeles underbar. Salvan vi strykt på hans utslag var superbra så nu är utslagen nästan borta.

Mysdag!! :)

Martin är och hämtar vår blivande soffa. Weei! Hoppas den passar bra här. Nu ska jag ge min lilla prins lite mat sen ska vi ut och gå. Haha. Har jag sagt nu i flera timmar. Men är det såhär bra väder kan man ju inte bara sitta inne. Vi får se om det är isgata.

Ny vecka, nya tag!

Hejsan min kära läsare!

Inatt var lilla V ledsen och hade svårt att sova. Han har fått några utslag på magen som är ganska torra. Sedan är han lite trög i magen också. Men vi var på ett extrabesök på BVC nyss och vägde honom och kollade vad det kunde vara för något på magen. Sjuksystern visste inte riktigt vad det var men förmodligen är det eftersom vi har börjat använda sköljmedel när vi tvättar. Så det ska vi sluta med. Konstigt att det kan bli så av ett sköljmedel som är oparfymerat och "anpassat för barn". Vi ska smörja honom med någon salva också så hoppas vi det går över snart. Vi vägde honom också som sagt, jag har varit lite orolig att mjölken inte räcker till riktigt. Han hade iallafall gått upp som han ska och väger 7100 g :) Min stora lilla älskling. Så nu ska jag sluta tvivla på min matproduktion och sluta oroa mig så mycket.

Jag och Martin har försökt att ändra vår livsstil lite genom att lägga om våra kostvanor lite. Eftersom jag ammar så är vi inte allt för stränga men vi försöker att äta så mycket GI-mat som möjligt. Måste säga att det verkligen är bra. Man mår bättre när man vet att man inte bara stoppar i sig en massa skit. Det är gott också.

Utanför fönstret forsar det bokstavligen talat vatten från taket och det är 12 grader varmt i solen :) Känns som att våren kommer tillslut. Nu blir det matlagning. hejsanhoppsan!


Ett ord eller två

Och helt plötsligt har det redan gått två hela veckor sedan sist jag skrev här :) Så kan det gå.
Borde skriva oftare och inte lika mycket åt gången.

Idag har vi haft besök av Martins mamma Annika. Vi har också investerat i en bokhylla som nästan blev full av alla böcker vi har haft lite här och där. Det känns så mysigt att ha en egen bokhylla :) Annars har den mesta av tiden ägnats åt våran lilla stjärna. Han är lite omständig och så men ack så söt när han är nöjd. Vet inte riktigt vad det beror på att han är så gnällig det kan finnas många anledningar. Magen gör fortfarande ganska ont och han är kanske i en tillväxtperiod. De brukar kunna vara lite missnöjda då. Men han sover ganska bra på kvällarna och nätterna så det är skönt :)

Nästa vecka innehåller ett besök hos doktorn. Ett besök hos syster Hanna med familj. Samt samma vanliga lunk. Ska försöka hinna med ett besök hos Daniella också hade jag tänkt. Men vi får se hur det blir med den saken. Ska blir roligt och träffa Felicia :) Hon börjar ju bli så stor. Vi kanske ska köpa en soffa från blocket också.

Nu blir det lite familjemys och njutaavbokhyllanstund.

Lite kort kan vi ju slänga upp också.












RSS 2.0