helg igen

Pappsi har smittat oss med sin förkylning. Usch vad tråkigt att bli sjuk igen.
Jag följde med pappa en natt på jobbet och delade ut tidningar. Det var trevligt men inte så enkelt. Har fått en förståelse för hur jobbigt det kan vara. Sen är det ingen höjdare att inte sova på 22 timmar heller :P Men pappa är duktig som kämpar på om nätterna trots sin lunginflammation.

I tisdags så gick vi in i vecka 38. Snart är det dags alltså. Nervöst? Nej inte speciellt. Jag ser fram emot att få träffa vår lilla solstråle så pass mycket att förlossningen bara känns som en del på vägen. Men självklart är jag medveten om hur jobbigt det kommer att bli. Jag önskar bara att vi mår bra alla tre efteråt och att amningen fungerar som den ska. Det är bara 17 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum :)

Det är skönt att inte ha körkort och jobb att tänka på mer. Det gör att man kan se framåt och slappna av. jag kan fortfarande inte förstå att jag verkligen har ett körkort. Det är ganska otroligt att när man väl bestämt sig för något så går det att uppnå.

Nu i helgen blir det nog ganska lugnt. Behöver pyssla lite här hemma. Har föresten fått veta att en kusin till mig ska få bebis i Maj :) Det är roligt!

Nej nu får det räcka för denna gång. Pusselipuss!


tråkinlägg

Jag är inne i en liten svacka med bloggen. Har inte riktigt tid eller ork att sitta vid datorn.
Nu börjar jag bli lite trött på att inte kunna ligga, sitta eller stå på ett bekvämt sätt. Hoppas att jag inte behöver gå över tiden en massor med dagar.

Pappa är här och ska äta mat med oss. Han har lunginflammation och är febrig. Stackars lilla pappsi. Jag eller Martin ska följa med honom och jobba inatt. Beror på om han lyckas få sova lite innan.

Nu blir det mat. Ska skriva lite mer när jag orkar någon dag.

Pussokram

vecka 37 är här

Nu blir det snart sängen. Imorgon tänker jag ta sovmorgon :) Kvällen har bestått av kortspel med Martin och DanOskar. Självklart vann jag ;) En gång iallafall. Jag har också kört ensam ner till bussen och hämtat Annika. Kom inte på hur man sätter på helljuset förrän jag kommit halvvägs. Det var skönt att kunna åka iväg ensam. en väldigt konstig känsla. Tack alla ni som grattat mig idag :)

Imorgon ska jag åka in till stan och träffa Daniella :) Sen ska vi på föräldragrupp på kvällen. Nu är det inte långt kvar. Bebisen räknas som fullgånget ifall den skulle födas nu. Det är en upplyftande tanke. Den får hicka hela tiden också, det beror på att den övar andningsreflexen i magen genom att dra in och trycka ut fostervatten i lungorna. Den rör på sig väldigt mycket och ibland får man sig en rejäl kick på revbenen. Men det är fortfarande mysigt att ha den där inne :)

Nu är det mitt :):)

Jag vaknade i morse av att Py dampade loss och ville bita oss i näsan. Ganska trevlig start på dagen faktiskt. Gick upp vid åtta ungefär och gjorde mig klar för att åka in till staden och körskolan. Älsklingen vr snäll och följde med :) Eller skjutsade kanske man ska säga.

Innan uppkörningen hade jag en körlektion där vi konstaterade att det var väldigt dimmigt ute och att jag skulle kunna ta det väldigt lugnt under uppkörningen eftersom sikten var så dålig. Jag har varit sjukt nervös av tanken på att jag skulle köra upp. Det hade blivit så jobbigt om jag hade kuggat.
Men som ni säkert förstått vid det här laget är körkortet mitt :) Trots att jag körde fel och backade in i en trottoarkant :P Det är så sjukt skönt att veta att det är mitt nu och att jag slipper tänka på det mer.

Denna dag har varit en toppendag! :) På fredag är det sista arbetsdagen också. Kanonkul!


Jaaaaaaaaaa!!!! :):):):)

Jag klarade teoriprovet idag!! :):):)

Så underbart skönt att ha en sak mindre att vara nervös över. Jag hade känslan av att det skulle gå bra men man vet ju aldrig säkert liksom. Det kan ju gå bra när man pluggar och sen så får man inte alls dem frågorna man pluggat på. Jag vart helt skakig när jag tryckte på rättningsknappen. Nu är liksom hälften av körkortet avklarat. Får se på onsdag hur andra hälften går. I vilket fall behöver jag inte plugga en massa teori :P

Annars idag har jag övningskört och efter provet kom pappa och hämtade mig och så åkte vi och köpte en tårta. Danne kom också så spelade vi plump och sen UNO. En väldigt trevlig dag måste jag säga :) Träffade Ellie och Linn på stan också när jag skulle äta en smörgås, så då slapp jag äta ensam eftersom de precis skulle fika :P Ska bli skönt att sluta jobba denna vecka så kanske man hinner umgås lite med sina vänner innan bebisen kommer.

Nu blir det lite sen mat och mys framför TVn. Imorgon är det jobb 9-13 och klockan tre har jag körlektion. Ellens Holly har kommit nu också och är supersöt. Nu längtar jag verkligen. Vill ha vår lilla sötnos att gosa med. Grattis till Ellen iallafall :)


Mycket trevlig helg

Nu är vi hemma igen efter en trevlig helg hos Hanna. Vi har träffat massor med trevligt folk och ätit god mat :) Jag kom inte i säng förrän vid halv tre igår. Fick träffa lite släkt på mammas sida vilket inte händer allt för ofta. Bl.a morfar och moster :)

Nu laddar jag bara inför morgondagens stora prövning. Klockan två är det dags att skriva upp. Jag har en känsla av att det kommer gå bra :) Nu blir det att hoppa i badet och plugga in ipoden med Markus i.

God natt, sweet dreams <3


Nu är det fredagsmyyys

Idag kom mina Marrkusskivor som jag hade beställt :) Passar bra eftersom vi ska spendera en del tid i bilen i helgen till och från Hanna. Imorgon blir storasyster nämligen 30 och vi ville gärna vara med och fira :) Är alltid roligt att få träffa mina systrar lite eftersom vi inte ses så ofta.

Dagens besvikelse är att det stod 50 pers utanför vaxkupan idag när vi skulle se Markus spela ett par låtar. Vi orkade inte stå där i regnet så vi vände :P Istället begav vi oss hem och har haft fredagsmys med idol och våran kära stammis Dan :)

Nu ska jag lägga över lite musik på ipoden och sen blir det sängen, kanske ett bad innan.

Pussåhej!



Saknar denna tjejja!



Och denna!!

Lite om allt möjligt..

Hej på er kära läsare :)

Denna vecka har jag ägnat åt körkortet. Jag har haft två dubbla körlektioner med mina två lärare och har känt att jag aldrig kommer att bli godkänd. Jag har svårt att hitta ett bra tempo samtidigt som jag pratar med läraren och blir nervös. Ingen bra simultanförmåga alltså :P Men idag när jag hade min utbildningskontroll (lilla uppkörningen) så gick det faktiskt bättre. Jag trodde det skulle bli katastrof eftersom jag lätt blir lite nervig. Men eftersom man inte pratar så mycket så blir det lättare att koncentrera sig. Han jag körde med tyckte också att det gick bra och vi pratade lite om vilka moment jag ska öva mer på och jag bestämde mig för att boka in en extra dubbellektion dagen innan uppkörningen för att det ska kännas så bra som möjligt. Det gick också bättre på repetitionsdelen av teorin och jag klarade den en gång :) Bara två gånger kvar att klara den nu. Man måste ha 67 av 70 frågor rätt så det är ganska mycket svårare än den riktiga teorin. Fast å andra sidan så kan man ju kika lite i boken emellanåt nu :P Jag har alltså fått lite hopp idag om körkortet och det gör mig glad. Sedan får man inte glömma att det inte är hela världen ifall man får göra om en av delarna. Vi håller tummarna och hoppas på det bästa!

Idag var jag och min lilla älskling på föräldragruppen. Det var roligt och lärorikt. Det känns skönt att börja få en liten bild om hur förlossningen kan se ut. Det är självklart olika för alla och helt förberedd kan man aldrig bli. Ibland blir man jättenervös och ibland känns det som att det kommer bli en enkel match. Det känns lite som att det är dags snart fast det är det ju inte. Det är ju ca en månad kvar och dagarna springer inte iväg när man går och väntar på något man längtar efter :P Magen just nu är ganska stor. Det är inte lika mycket liv som förut men när det väl är liv så känns det desto mer. Det kan göra riktigt ont när den rör sig. Det gör ont även när jag åker bil på gropiga vägar eller när jag går fort. För att klaga lite mer så kan jag berätta att det börjar bli svårt att sova eftersom man inte kan ligga bekvämt. Det är svårt att sitta skönt vid Tvn och ryggen gör ont för det mesta. Det som känns bra är att jag ser väldigt ljust på framtiden och är väldigt glad över att ha en så underbar pojkvän som stöttar och hjälper mig så mycket (knyter skorna, lagar mat, städar, diskar, tvättar, tömmer kattlådan m.m.). Vi kommer att bli bra föräldrar tror jag :)

Imorgon ska jag in och plugga och köra. Sedan ska vi kanske se Markus Krunegård spela på vaxkupan :) Vi vet inte så mycket om hur han ska spela eller så men vi hoppas att det är några låtar iallafall. Innan dess ska vi till lilla pappsen och äta lite mat har vi tänkt oss och även fixa present till syster Hanna som fyller år i helgen. På lördag bär det av hem till henne för lite kalas. Det ska bli väldigt trevligt.

ledsen att jag alltid lyckas skriva så mycket :P Nu är det snart sovdags. Nattinatti!


Hej vecka 36

Idag har jag jobbat nio till två. Det var ganska roligt för en gångs skull och jag hade lite omväxlande arbetsuppgifter :) efter det satt jag på körskolan och pluggade teori. Man ska göra som ett teoriprov med 70 frågor och ha rätt på 65 eller 67 stycken innan man kommer vidare. Man ska dessutom bli godkänd tre gånger och provet tar fram de frågor man har haft svårt för tidigare. Jag fick 63 rätt förut :P Det känns omöjligt. Men jag tror att det riktiga teoriprovet är lättare. Hoppas det iallafall.

Imorgon ska jag köra och kl tre ska vi till barnmorskan. Jag kan även meddela att vi idag går in i vecka 36 idag. Jag mår ganska bra fortfarande men jag har lite svårt för att sova och röra mig. Magen är ganska stor. Sen får jag halsbränna ganska ofta vilket är jobbigt. Och kissnödig är jag mer till än från :) Meeen förutom det är det som sagt okej. Jag är för det mesta på gott humör och trivs med att vara gravid.

Graviditetsvecka 36

Ett vanligt symtom är stickande känslor eller tryck i bäckenet. Det beror på att barnet håller på att lägga sig tillrätta.

 

Din mage kan börja sjunka ner lite och det är lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning.

Kanske behöver du kissa oftare än vanligt, det beror på att livmodern trycker på urinblåsan.

Ta väl hand om dig när du är gravid och planera din graviditet så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.

Du kanske känner dig färdig att föda nu - du känner dig mogen för det. Andra kan ha blandade känslor inför själva förlossningen och det är helt normalt. Det är vanligt med en viss rädsla inför smärtan att föda eller för att tappa kontrollen. När oron övergår i rädsla kan man behöva hjälp att bli av med den. Prata med din barnmorska hon kan lotsa dig vidare. Har du fött barn tidigare kan du och din barnmorska gå igenom förlossningsjournalen tillsammans. 


I vecka 36 är medelkroppslängden 48 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2800 gr. Huvudets omkrets är 33.5 cm.
Moderkakan börjar åldras.

Barnets utveckling teckning: GP/Lars Grennert

Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst
Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.


Som blivande pappa kan du känna oro inför det okända. Följ med din sambo/fru på föräldrautbildningen! Du får betalt av försäkringskassan för att gå dit om du måste ta ledigt från jobbet.




Nu blir det kaffe och glass med Marre och Danbanan. Overandout!


Martin är världens duktigaste!

Hej på er.

Har precis ätit frukost och ska så smått börja göra mig klar för att åka in till stan. Pysen lekte med en ballong nyss som självklart inte höll i mer än tre minuter. Hon är min lilla prinsessa. Jag insåg igårkväll att jag bara har en vecka kvar tills jag ska skriva upp teorin. Jag är skitnervös. Måste sitta och plugga varje dag denna vecka. På onsdag är det bara en vecka kvar tills uppkörningen också. Den nervositeten är ännu värre. Att föda ett barn känns som en enkel sak i jämnförelse. Men det värsta som kan hända är att jag kuggar och måste göra om det :P

En rolig sak jag kan berätta är att Martin klarade sin första tenta :) Han är så duktig! Jag önskar att jag vore lika smart.

Nu är det dags att göra sig iordning och ladda inför körlektionen.

Skitrolig dag idag :P

Idag har vi gjort nåt skitkul. Vi har nämligen spenderat fyra timmar ute i trädgården och försökt rensa avloppet där det är stopp :P Men nu så har det kanske "löst" sig :) Hoppas på det iallafall. Hahaha...

I övrigt har dagen varit ganska bra. Fick sova ut i morse och älsklingen kom med frukost på sängen. Jag är bortskämd som tusan. Sen kom lillebror och hans flickvän Viktoria förbi en sväng och spelade Uno och åt bullar :) Danne har varit här och hjälpt till han som vanligt. Nu sitter vi framför Tvn och måste börja fundera på att laga lite mat. Vi vill äta pizza men Danne är inte så sugen på det eftersom han ätit det tre dagar irad. Det återstår alltså att se vad det blir.

Imorgon så har jag körlektion och efter det så ska vi på infoträff angående föräldrapenning och så på försäkringskassan. Nästa vecka så jobbar jag bara en dag :)

Hejdå sålänge :)

äntligen helg..

Idag är man ju lokalkändis :) Är med i folkbladet på dagens fråga angående matchen mellan sverige och danmark. De kom fram två personer igår när jag jobbade och frågade om jag ville vara med, självklart ställer man upp :P

Igår och idag har jag jobbat 9-14. Igår kändes det som att tiden stod stilla men idag gick det ganska fort. Jag har för en gångs skull sluppit att stå i kassan och fått göra lite annat. Det är inte så att det inte är roligt att ta emot kunder men det blir lite segt när man alltid står där. Sen så är det inte så utvecklande heller.

Vi har varit på föräldragruppen sen jag skrev senast. Jag trodde att vi skulle blir lite fler som kom men vi var bar tre par. Men det var i vilket fall roligt och lite lärorikt att vara där. Vi fick veta en hel del om förlossningen och så fick vi ställa egna frågor. Nu går veckorna supersakta känns det som och det är en hel evighet tills det börjar bli dags. Förhoppningsvis så går veckorna snabbare än vad man tror :P En tjej som jag gick i skolan med på florist ska få en liten Holly vilken dag som helst (minut som helst?) så jag går bara och väntar på att få läsa att hon har kommit. Allt som har med bebisar att göra har helt plötsligt blivit så mycket mer spännande. Det känns så bra att veta att man snart kommer att ha en en egen liten familj. Martin kommer att bli världens bästa pappa!

Ikväll blir det bara att softa och ladda inför nästa vecka då all fokus kommer att ligga på körkortet. Martin har skaffat sig en blogg som ni gärna får kika in på: www.martinjimschenstrom.blogg.se.


      



bebispresent från dagny =)




Lägger upp en bild på världens sötaste mysdress som vår lilla bebis har fått av Daniella och hennes Oskar :) Dem är gulliga dem som tänker på våran lilla pärla <3

Ny bloggdesign

Har suttit och försökt att fixa iordning en ny bloggdesign med Martin men vi har inte riktigt uppnått det jag vill. Men lite roligare är den väl?

Jag var hem till pappa och övningskörde idag. Det gick faktiskt jättebra :) Jag får inte panik av allt som händer runtomkring på samma sätt som förut. Jag hoppas verkligen att jag kan behålla samma lugn när jag kör upp. Annars så kommer jag garanterat att kugga. Imorgon ska jag sitta och plugga lite teori också. Det vore ju trist om man inte klarar av den :P Vi var och åt mat på china också. Pappsi är allt bra go han. Curry har blivit frisk igen :):) Han var nästan lite busig där ett tag.

Nu sitter jag, älsklingen och Dan the man och kollar på bonde. Vi har druckit kaffe och ätit dyr lindthchoklad med mousse i :) mumsigt. Sen ska vi se oskyldigt dömd klockan nio. Pysen kilar ut och in hela tiden och drar med sig en massa torra löv in. Hon börjar bli lite våldsam och biter aningen hårdare för varje gång man busar med henne. Man får kanske skylla sig själv när man gör det men det är ju så roooligt :) Imorse så rev hon mig på kinden när jag skulle ge henne en ostbit och igår när hon skulle hoppa ner ifrån mitt knä så rev hon upp halva magen på mig. Busfrö är vad hon är! Men världens goaste :)

Imorgon blir det att träffa Amanda och gå på föräldragruppen. Jag undrar om jag kommer vara yngst av alla föräldrar som kommer. Det är spännande att känna hur dagen med stort D närmar sig. Jag har gått och laddat och läst på för att försöka ha lite koll på läget men när jag tänker på det så känner jag mig helt lost. Man kan nog inte ens ana hur det är att föda ett barn eller hur det är att ha ett barn och vara någons mamma. Jag är inte så rädd för att föda ännu (kollar inte på förlossningsakuten) eftersom jag ändå inte kan göra något åt det ännu. Mer nervös är jag för att vara mamma bara över en dag helt plötsligt. Det vore jobbigt om alla runt om oss hela tiden ska komma med goda råd. Det kommer att kännas som att alla andra vet hur man ska göra och vill att man ska göra så som dem gjorde. Vet inte om ni förstår hur jag menar men jag menar att jag kommer kanske att ta åt mig en massor av att folk vill vara snälla och ge goda råd. Istället för att ta till mig alla tips kanske jag känner mig som en värdelös mamma. Hmm.. jag funderar antagligen för mycket på saker just nu. Så blir det när man har svårt att sova på nätterna :P

Nu ska jag se på TV och mysa med lilla M <3




Dags för lite bilder..

Idag är jag ledig och likaså imorgon och på torsdag :) Faktum är att jag bara har fem dagar kvar att jobba och dem är utspridda på tre veckor. Det känns jätteskönt att veta. Det gör att jag hinner ägna massor av tid till körkortet nu innan det är dags för uppkörning och teorin. Jag börjar bli lite nervös men det ska nog gå bra får vi hoppas.

Idag har vi varit hemma hos pappa i Herstaberg en sväng och ätit mat. Curry har haft problem med njursten men verkade lite piggare nu. Imorgon ska jag tvinga mig upp och åka med Martin in när han börjar skolan så ska pappa och jag köra lite. Vi får se hur det går med den saken. Man är inte så sugen på att gå upp tidigt när man inte absolut måste men det vore bra.

Idag ska jag ägna dagen åt att baka bullar. Två dagar försent dock men bättre sent än aldrig. Martin och Pysen är ute och gräver efter något rör som det har blivit stopp i. Det är avloppet till sommarstugan som Annika bor i som måste rensas.

Annars hände det inte så värst mycket. På torsdag så ska vi på föräldrakurs som det så vackert kallas och lära oss lite om hur det kommer att vara när det är dags att föda och annat som kan vara bra att veta efter förlossningen. En snabbkurs i hur man blir förälder helt enkelt :) Jag ska också försöka se till att träffa Amanda då, vi har knappt setts sedan vi slutade på florist och så bor vi så nära. Det är skamligt vad dålig man kan vara på att höra av sig.

Nu ska jag försöka komma igång med bullbaket. Ska lägga upp lite bilder bara som jag lovat så länge nu :)



Jag och BusPysen <3



Min älskade sötnos



<3



Tjockisjag



Lilla magen



Linnea <3 Bebismage



Linnea


På bättringsvägen

För första gången på flera månader har jag lyckat sova tills över klockan tolv. Det var en välbehövd sömn som faktiskt fått mig att hoppas på att jag är på väg att bli frisk igen. Igår var den prognosen väldigt dyster men idag känner jag mig lite bättre iallafall :)

Nu kom Martin precis hem ifrån skolan. Han är så duktig som tar sig iväg varje dag. Att plugga på universitet är inte någon studieform som skulle passa mig tror jag, jag har allt för lite självdiciplin för det. Men Martin verkar passa som handen i handsken för att plugga. Jag hoppas att jag får tillfälle någon dag att gå tillbaka till skolan men just nu känns det ganska avlägset.

Magen är stor nu. Nu har jag insett att det är såhär det är att ha en stor gravidmage. Den kommer nog bli lite större också men det kommer ju inte vara så länge. Det är nämligen bara en och en halv månad kvar nu tills det är beräknat att vara dags. Jag läntar efter att få träffa den lilla vilden som busar där inne. Det kommer att vara så mysigt att kunna gå ut och gå med vagnen och leka framför öppna spisen när det är kallt i vinter.
 
Nu ska vi äta lite och bara ta det lugnt. Har en del uppackning på gång med kartonger i hela hallen.
Hejhopp!

RSS 2.0