Semlor och OS

Sitter i soffan och sneglar lite på skidor i OS. Det är ju fiasko när alla bara åker ur! Hahaha. Bra att dom gör en bana som ingen kommer ner i. Annars så tycker jag OS är aningen överskattat. Man kan liksom inte komma undan. OS vill att alla ska se. Samhället tillåter inte att någon inte har koll på OS. Sedan tycker jag att det är lite roligt att folk blir överlyckliga när "Sverige tar guld". När det egentligen är några personer som kommer härifrån som tar guld. En annan rolig sak med OS är att ifall Sverige inte tar guld så lyder tidningsrubrikerna "Stort OS-fiasko" och är det någon lycklig svensk som lyckas kamma hem ett guld så står det "Vår kära Anja tog GULDET!". Tar inte Anja guldet så känns vi inte vid henne liksom. Eller så beror det såklart på någon annan faktor som ex. underlaget eller fel val av skidor. Ja det jag vill ha sagt är kanske att jag tycker att det är lite överskattat med OS och dagens roligaste händelse enligt mig var när Sveriges curlingdamer diskuterade om en man som var försvunnen på toaletten framme vid "curlingringen"

Idag har vi suttit inne och häpnat över yrvädret där ute. Martin tog sig till affären en sväng och köpte köttfärs så att jag kunde göra lite köttbullar. Sen har vi fixat med lite tvätt och nu är Danne här på besök. Han hade med sig en jättelång salami som har bästföredatum i övermorgon. Det var inget större fel på den dock :)



I veckan har vi träffat Niklas och Viktoria ganska mycket. Det har varit trevligt. Viktoria fyllde år och fick ett spel av oss som heter galenpanna. Jätteroligt! Går ut på att lista ut vad man har för person och plats på kort i pannan :) Vi var hemma hos Viktoria igår och spelade och hon bor i världens coolaste hus. Svårt att beskriva hur det ser ut men man kommer in i ett rum som är typ lika stort som vårt hus och sju meter till tak. Där är det vardagsrum och kök och så sedan på övervåningen går det en gång till en massa mindre rum och en bro över det stora rummet. Det kändes som att man skulle ramla ner när man gick över där. Sen har dom en liten lucka på toaletten där uppe där man kan kasta i tvätt rakt ner i tvättstugan :P haha! Väldigt fint hus var det. Ska ta med kameran någon gång så får ni se.



Semlor bakades det också häromdagen. MUMS! Äter ni äcklet i mitten? Som Martin så fint kallar mandelmassan. Här bjöds det på hembakade semlor som var utsökta. Men ack så onyttiga :)





Nej nu får det vara nog för denna gång. Ska ta mig lite mer tid någon dag och lägga upp lite mer kort på skönheten :) Hoppas att ni har det bra och inte snöar in helt. Pussokram!

en kortis

Haha! Håll ut kära läsare, snart kommer Vinnypinny i glasögon här på bloggen :) värt att vänta på. Nu ska vi hämta lillebror med flickvän och spela lite spel. Pusshej!

Tjockisdagen?

Det kanske blir aningen roligare för er läsare ifall jag skriver en rad här då och då? Eller vad säger ni?

Senaste tiden har varit väldigt slö men med väldigt mycket gosande. Nu när Martin har återgått till sina studier ägnas den mesta tiden åt att byta blöjor, mata och mysa. Man hinner inte riktigt med något annat och ut kommer vi knappt eftersom snön gör det svårframkomligt med vagnen. Det är självklart guld värt att få mysa så mycket men avsaknaden av sol och kanske brist på både sömn och näring gör att jag har ont i huvudet för det mesta. Men så fort man ser på vår lilla snutt och får ett leende tillbaka är det genast värt det. Han har verkligen vuxit och kan nu nästan suga på tummen. Eller ska jag säga hela handen kanske?   Konstigt är det att man som nybliven mamma och pappa helt plötsligt tycker att det är världens mest roliga sak när han smackar så förnöjt på den lilla handen. Eller att vi fortfarande tycker att han är världens duktigaste kille när han lyckats ladda blöjan full med bajs? Det låter klyschigt men innan man får barn förstår man verkligen inte hur det är att vara förälder. Hela livet förändras totalt från en dag till en annan. Det som tråkade ut oss förut är den tid vi så brutalt längtar efter nu när dagarna är fyllda med lilla V. Men å andra sidan kunde jag aldrig ana att våra hjärtan skulle fyllas med så mycket värme och kärlek.

Jag längtar jättemycket till sommaren nu. Kunna sitta ute i gräset och leka i sandlådan :) Kanske ska jag plugga eller börja kika lite på jobb igen. Allt det goda har ju trots allt sitt slut och likaså mina föräldradagar. Jag vill inte heller ta ut alla på en gång. Jag har Sammhäll A och Svenska B som jag skulle behöva plugga upp eller så går jag vidare utan att bry mig om dem och läser lite marknadsföring eller nåt. Vi får helt enkelt se hur det blir.

Idag är det semmeldagen aka fettisdagen. Varför kalla den så egentligen? Semmeldagen får det heta i vår familj. Jag sitter i soffan i skrivande stund och lyssnar på spelsnack av Danne, Abbe och Robin som är hitbjudna på Martins hembakade semlor. De är på nedkylning så att inte grädden ska smälta när vi tar på den. Imorgon blir det mer onyttigheter då Niklas och Viktoria kommer hit på tårta och kalas eftersom hon fyller år.

Ska försöka skriva lite mer sällan så att ni inte blir besvikna :)


RSS 2.0