Mysdag med kärt besök

Nu har vi haft lite besök av små kära vänner till mig :) Ellen kom först i torsdags och Vincent fick en väldigt söt liten dinosauriedräkt av henne och Jimmy. Ska lägga upp ett kort snart så får ni se :) Det var trevligt att se henne igen. Samma energiknippe som alltid. Vi tog en promenad med vagnen t.o.m. Utan att behöva vända efter tre minuter :)

Idag hade vi besök av Amanda och Mojsan med respektive. Mycket trevligt det med måste jag säga. Vincent blev bortskämd med lite kläder och en sångbok :) Jag och Martin fick blommor också. För första gången faktiskt. Folk brukar ju få det när man får barn men ingen vågar väl ge oss eftersom jag kan en del om blommor. Men det upskattas iallafall :) Vincent visade upp sin lugnare sida. Han sov nästan hela tiden då dem var här. Ovanligt. Men ganska skönt måste jag säga.

Imorgon börjar Martin plugget igen. Hoppas att det går bra att vara pappa samtidigt som man har skola att tänka på. Hoppas att jag kan vara mamma på heltid utan att ge upp. Lite hjälp får jag såklart men det kommer att bli skillnad.


Nu ska jag kika på lite distansutbildningar :) Man måste ju utvecklas lite också här i livet. Franöver ser jag fram emot att träffa lite vänner. Daniella, Daniela och Ellie kanske? Om ni vill :)




Uppdatering om hur vi har det och så

Hejhopp!

Hinner liksom inte riktigt med det här med att blogga. Det är så mycket pyssel om dagarna med Vincent att man inte orkar göra så mycket annat när han väl sover :) Vi har det iallafall bra och det känns som att han inte har lika ont i magen längre. Kanske har vi vant oss eller så är det på bättringsvägen. Vi har också insett att han kan vara världens mest charmiga unge när han sätter den sidan till. Han har ett leende som får en på fall varje gång.

Jag har kännt mig lite nere till och från ett tag nu. Kanske beror det på att jag inte får sova mer än tre timmar i sträck eller för att jag känner mig lite låst eftersom jag alltid måste vara nära Vincent så att han kan äta. JAg känner mig också ful och tråkig. Har inte så mycket kläder som passar. Mammakläderna är för stora och mina vanliga för små. Jag har iallafall bestämt mig för att försöka gå ner lite i vikt så att jag kan hitta tillbaka till kroppen jag en gång hade. Detta ska ske med hjälp av promenader och en kost med lite kolhydrater. Också känt som GI-metoden. Martin dras också med i detta för att det ska bli lite enklare. Förhoppningsvis så mår jag snart lite bättre och blir lite piggare.

Något som redan gör mig gladare är att Ellen kommer hit imorgon tills på fredag :) Och på söndag kommer Mojsan och Amanda med respektive och hälsar på. Det ska bli trevligt. Kanske släpper lite av min insnöade känsla när jag får träffa lite vänner. Martin kommer börja skolan igen på måndag också så jag ska försöka att komma iväg och göra lite saker då och inte bara vara hemma.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska vi planera för mat denna vecka. Dagens mål är också att bege oss ut med vagnen en sväng. Trots snö på marken och i luften :) Lite kort lägger jag också upp, på älsklingen såklart.















Trött på kylan

När ska denna kyla avta? Igår kunde man ju knappt gå ut så kallt det var. Vi hade kanske tänkt att vi skulle ta oss till djurparken. Men så blev det inte. Vi var hos Elin och barnen istället. Vi vill inte att Vincent ska frysa ihjäl liksom. Efter att vi varit hos Elin åkte vi hem och Danne kom på besök. Det blev raggmunk och moccarutor och lite spel. Väldigt trevligt. Kvällen avslutades med några timmars gråt och två väldigt trötta föräldrar. Likaså har denna dag börjat men vi hoppas att den inte fortsätter så. Just nu har han det bra men det ändras ju ganska snabbt.
Emmy kommer lite senare och vi ska äta pastasallad. Jag har slängt in en kyckling i ugnen som vi ska ha i :)

Snart börjar Martin plugga igen. Jag känner att jag också måste hitta på något att syssla med. Det finns bara så lite tid över för annat än Vincent känns det som. Men något måste man ju göra. Annars blir man väl galen?! Jaja. Jag kan också meddela att jag har funnit min mobil igen. Den låg i min jacka. Haha.

Nu ska jag ta hand om den lille så att Martin får vila lite.

BVC och besök hos morfar står på tur

Idag fick vår kära, söta son upp oss klockan halv åtta. Det är rekord tror jag. Man vill bara gå och lägga sig igen men då sover man till ett eller nåt. Ute är det ca 16 minus och katterna vägrar att gå ut. Vi ska iallafall pälsa på oss hundra lager med kläder och bege oss till BVC klockan ett. Efter det ska vi hem till pappa och äta lamm :) Annars händer det inte så mycket här. Vi har provat att pumpa ett par gånger och ge Vincent i flaska och det gick fint när han väl kommit på hur man ska göra. Det gick lite snabbt dock men han behöver inte kämpa särskillt mycket för att få ut mjölken.

Nu ligger han och sover fint i soffan. Martin ska baka lite och jag tänkte bara slappa lite vid TVn. Vi har tänt en brasa också så nu börjar det bli lite varmare här inne.


Väldigt många ord om inget och allt.

I natt vaknade jag av att Vincent skrek och var hungrig. Han fick äta en stund och sedan rapade han ett tag också. Efter det försökte vi somna om men eftersom han var så täppt i näsan var det inte så lätt. Vi väckte då Martin för att han skulle hjälpa till att suga ut snoret med en särskilld sak man har till det. Efter det så kollar Martin på klockan och säger att den är sju. Hallå? Har jag varit så trött att jag hade glömt att han hade ätit en gång redan? Men så var inte fallet. Vi hade inte kommit i sängs förrän vid ett kanske men han hade iallafall sovit minst fem timmar i sträck. Det är rekord :) Det var en overklig känsla. Jag längtar tills vi får fler sådana nätter. Man behöver få sova lite mer än två-tre timmar i sträck. Efter att han hade blivit ompysslad med snor och blöjbyte somnade han dock inte om så lätt så jag fick ligga vaken ett par eller kanske tre timmar iallafall. Men när Martin gick upp så fick jag sova en stund till. Det kommer bli så underbart när han inte har lika ont i magen längre heller. Det är dem små stunderna då han är glad som gör att man orkar med alla jobbiga tillfällen.

Annars har vi inte gjort särskillt mycket idag. Vincent har haft en ganska besvärlig dag och varit ledsen en hel del. Danne har varit här och vi har ätit kyckling och glott lite på Tv. Igår var Niklas och Viktoria här och åt pizza samt spelade monopol. Det var mycket trevligt.

Det jag kan sakna lite nu när man har Vincent är att få lite tid för mig själv. Man är så låst vid att hela tiden behöva amma. Jag har funderat på att pumpa ur och så men det känns inte som att det skulle fungera så bra. Varför vet jag inte men det kanske är värt ett försök. Det vore ju härligt att kunna åka in till stan en sväng och kika i lite butiker och kanske hälsa på någon kompis.

Imorgon ska jag åtminstånde försöka komma ut på en promenad. Är dålig på det. Det är så kallt och jag har inte någon riktigt bra vinterjacka. Men lilla Vincent skulle säkert tycka om det. Vi får hoppas att vi inte kör fast i en snödriva bara. Om det är någon som vill komma och hälsa på oss här ute får ni gärna höra av er. Jag har tappat bort min mobil dock så jag tänkte lägga ut Martins nr samt vårt hem nr om ni vill nå mig. Jag kan behöva lite besök :) 0735517299 är Martins nr och hem 011397259.

Avslutar med lite mysiga foton från mobilen.






Ganska mycket Vincent


Tryggt i pappas knä


Moster Emma och Vincent


Mattias på besök


Nyårsafton


Jag och älskling


Vår lilla apunge


Vincent hos morfar


Ett till nyårskort


Pappas axel är den bästa


En liten gladis


På väg ut


Världens bästa pojkar


Mysstund med Mattias


Världens bästa morfar


Älskade Vincent

RSS 2.0