Fotografier

Hejhej. Lägger upp lite kort som Emma fotade igår.
Just nu sitter vi och ser på film och har det mysigt. Imorgon bär det av hem igen så jag skriver mer någon dag i veckan som kommer.








Klädpanik

Hejsanhoppsan!

Min sista lediga vecka har nu passerat och imorgon börjar jag arbeta på buketten igen. Jag kommer att jobba ca 25 tim i veckan eller mer. Det ska bli skönt men förmodligen ganska jobbigt också. Jag har lite smått panik över att alla mina kläder är för små och vi är luspanka fram tills den 25:e. Det känns också lite onödigt att köpa en massa kläder man bara kommer kunna ha ett par månader. Men man har inte så mycket till val annat än att gå utan och det vill man ju inte.

Imorgon börjar Martin plugga också. Socionomprogrammet blir det i tre eller fyra år framöver. Jag måste erkänna att det skulle vara ganska skönt att få börja i skolan igen men för mig finns det inte någon lokal utbildning som lockar. Så det får bli någon gång i framtiden i så fall.

Annars har jag börjat övningsköra nu och plugga lite teori. Om ca en månad så har jag uppskrivning och uppkörning om det går som planerat. Jag hoppas att det kommer gå bra men eftersom jag inte kört med någon på körskolan än är det svårt att säga. Men fullt upp kommer jag iallafall ha ett bra tag framöver. Klarar jag det inte så är det bara att öva mer och göra om. Det är skönt att ha satt upp ett mål iallafall.

Nej det var allt för mig gör denna gång. Hoppas att ni mår fint :)

/Linnea

Vecka 26 avklarad

Hejsan!

Igår kom Daniela hit och åkte för en kvart sedan. Vi har spelat guitar hero och varit ute i skogen och plockat kantareller. Vi hittade ganska mycket så en paj blev det. Supersmarrigt :) Det har iallafall varit en mysig dag. Det är så skönt när man kommer ut i friska luften och rör på sig lite. Jag har lite svårt för att gå promenader eftersom magen spänner så mycket. Livmodern drar ihop sig för att säga att jag ska ta det lugnt. Vissa gravida kan ju springa och träna som vanligt. Men det är nog olika för alla.

Imorgon ska jag gå på riskettan. Det är en drogkurs man behöver gå för att få ta körkort nu för tiden. Det ska bli intressant. Jag har bokat en massa körlektioner nu och halkan, teorin samt uppkörningen så jag hoppas på att få körkortet innan bebisen kommer. Men mitt lämplighetsintyg från landstinget kommer ju aldrig. Har beställt det tre gånger nu och det har inte kommit fram vare sig till min adress i Herstaberg eller här. Så jag har inte kunnat övningsköra något som jag hade hoppats på. Typiskt! Men jag får köra järnet sen när jag får det.

På måndag börjar jag jobba igen. 25 timmar i veckan har jag blivit lovad. Så det ska bli roligt. Skönt att få lite rutin på vardagen och slippa sitta hemma. Då kan man njuta mer av sin lediga tid. Sen går veckorna säkert snabbare också och det har jag inte så mycket emot. Just nu känns det som en evighet kvar tills november. Mitten av november känns ju nästan som till jul och det är ju jättelångt tills dess.

Idag går vi in i vecka 27 med graviditeten. Om ni är nyfikna på vad som händer då så kan ni läsa mer här. Jag kan iallafall berätta att det är första veckan på tredje trimestern och att barnet väger ca ett kilo. Om det skulle födas nu så har det ca 80% chans att överleva med rätt vård. Det känns toppen!



Fredag

Idag var man uppe med tuppen. Eller med Martin iallafall halv sju. Jag har haft lite svårt att sova på sista tiden. Det blir förhoppningsvis bättre inatt när vi sover i vår nya säng :)
Jag har varit jättetrött hela dagen och varmt är det också. Men jag har tagit tag i vårat ständiga tvättproblem och vikt en hel del. Det är så skönt när man får saker gjort här hemma. Igår blev Martin klar med tapetseringen också så nu har vi ett jättefint sovrum. Jag önskar att jag inte var så trött bara och orkade ta tag i lite mer saker som att klippa gräset och så. Men eftersom jag inte suttit och latat mig här eller vid TV´n hela dagen får jag nöja mig. Det blir en hel del pyssel ikväll med sovrummet också.

Varje vecka läser man en massa om barnets utveckling just den veckan och annat som har med graviditeten att göra och alltid får man svar på en massa frågor. Det är så himla skönt att veta att det finns fler än jag som får halsbränna och ont i bäckenet. Inte för att jag vill att andra ska ha ont men då vet jag iallafall att det är okej och inget att oroa sig för. Det är ju inte så att man vare sig vill eller orkar ringa till barnmorskan varje gång man undrar något och då är det superbra att bara kunna gå in på någon hemsida om graviditeten.

Innan jag blev gravid hade jag inte en aning om hur man skulle känna sig och hur det skulle vara att gå och vänta så länge med en bebis i magen och veta att hela ens liv kommer att förändras och nu när jag går här så är jag lite förvånad över att jag inte fått panik ännu och börjat fixa med barnsaker som kläder, vagn och sånt. Det känns som att alla blivande mammor tar det på sånt stort allvar. Det är klart att det är viktigt att vara väl förberedd när den lilla kommer ut sen men jag förstår inte att folk spenderar så mycket pengar på så mycket onödigt. Som om barnet skulle bli så mycket lyckligare av att födas till ett prins/prinsessrum på en gång. Den kommer dessutom att växa ur kläderna så pass fort i början att det inte känns lönt att köpa på sig för mycket. Det jag kommer fixa med innan är så att barnet har ett eget rum där den sover och skötbord, bilbarnstol, barnvagn och kläder. Sen blir det en hel del runt om det men jag tror att man efter hand märker vad som är viktigt att ha eller inte. Ja det jag egentligen vill säga med detta är att jag har inte köpt en enda sak ännu och känner mig ganska lugn iallafall. Hanna (storasyster) var här för en vecka sedan och hade med sig en spjälsäng och lite kläder som jag fått låna.

En annan sak som är lite sjukt är att killar har blått och tjejer rosa. Det finns knappt att köpa andra färger. Och ifall jag skulle få en pojke och klä den i rosa skulle folk tro att det var en liten flicka. Jag undrar om jag kommer att bli som alla andra mammor och falla för färgindelningen eller om jag kommer kunna vara lite mer öppensinnad. Man vet ju aldrig, om några månader är jag där och gör säkert precis som andra föräldrar också gör.

Nu ska jag skriva min reseberättelse om hur det var att plugga i Leksand. Skulle ha gjort det när jag slutade men det blev inte så. Kul att så många läser också.

Over and out!

Jag har ingen bortförklaring längre !

Nu får jag ta och skärpa till mig med bloggandet. Det blir liksom aldrig att man sätter sig vid datorn nu för tiden. Men jag ska bättra mig. Vi har ju fått tillbaka internet nu och allt :)

Annars så är livet som en dans på rosor. Magen börjar puta ut och jag går och väntar på att alla hormonsvängningarna ska börja. För dem har man ju hört talas om. Men icke! Förutom att jag är lite trött (dåligt järnvärde) så är allt fint. Vi har nu fått iordning i vårat vardagsrum men nya, fina tapeter och sovrummet blir färdigt ikväll. Tänkte att det är dags nu att lägg upp lite bilder också. Ett par st på magen :)





Bilderna är tagna idag båda två och jag är nu i vecka 25+2

Imorgon ska vi åka och hämta vår nya säng som vi beställt. En riktig dubbelsäng!! Kommer bli lite skillnad om man jämnför med den lilla pluttsängen vi trängs i nu. Det kommer kosta lite men å andra sidan är det superviktigt att sova ordentligt och mysigt sen när bebisen kommer att kunna ligga alla tre där. Nu får inte ens lilla Py plats knappt.

Py är vårat senaste tillskott och glädjeämne. Världens sötaste lilla kissunge har flyttat in och är så go som bara kattungar kan vara.







Haha sötnos va? Lägger upp några bilder från vardagsrummet. Det är lite tomt fortfarande på väggar och golv men som man säger Rom byggdes inte på en dag :) Sen är det skönt att städa också :)



Våran fondvägg



Myshörnan



Soffan och fönstrena.



Tvn och kaminen

Sååååååå nu får det vara nog. Imorgon blir det att fiska kräftor och hämta sängen. Om ni har tur uppdaterar jag snart igen.

Pussokram


RSS 2.0